tirsdag 8. februar 2011

Willy, Episode SYV

På nabogården hadde de en taus som ikke likte barn. Og det var litt dumt , siden hun hadde ansvar for barna der veldig ofte.
Hun smilte aldri. Og i tillegg hadde hun et glassøye, som gjorde at hun så fryktelig nifs ut.
Det var mange barn som var redd henne og ikke likte å være på besøk på gården. Men  barna som bodde der var viltre og glade og ikke så lettskremte. Det var ikke Willy heller, og nå var han å lekte med barna på gården.

De snakket om bålet som skulle tennes ved stranden, om rømmegrøten de skulle få, og at de skulle være oppe lenge.
Men når de skulle til å løpe ut for å se på bålet, kom tausen og stirret strengt på dem; " dere får værsågod å komme inn innen en time, og da er det marsj i seng! Jeg har ikke tenkt å holde styr på dere hele kvelden! "
Skuffelsen ble så stor at flere av barna begynte å gråte. De hadde gledet seg slik til denne kvelden, også ødela tausa hele den gode stemningen !
De ble så sinte at de trampet bortover veien for å se på bålet, men det var ikke noe morsomt lenger.

Men plutselig var det noen som fikk en god ide. det ble hvisket og tisket helt til alle barna var informerte.
på gården var det en kiosk, og der solgte de tyggegummi. Denne dagen hadde mange av barna fått litt ekstra godterier, blandt annet masse tyggegummi. Disse ble nå delt ut til alle sammen og de satte i gang med å tygge store klyser.
Deretter organiserte de seg slik at noen var vakter, noen skulle avlede hvis det kom noen, og to skulle snike seg inn på rommet til tausa.
De to som snek seg inn på rommet hadde nå en haug med tyggisklyser. De åpnet så den øverste skuffen i kommoden og fant frem de fineste trusene til tausa.  der klistret de forsiktig inn passe mengder med tyggegummi, slik at de ikke så lett skulle oppdages.

Neste dag skulle tausa sykle til nabogrenda for å hilse på kavaleren sin. Hun var nyforelsket og gledet seg veldig, selv om du ikke kunne se det på henne.
Hun åpnet den øverste skuffen i kommoden og fant frem den fineste trusen, kledde på seg de fineste klærne sine, tok på seg litt parfyme, og satte seg godt til rette på sykkelen.
Og mens hun tråkket og tråkket, ble tyggisen godt arbeidet inn i hårene på tissen hennes..

Det var en illrød og farlig taus som dukket opp på gården neste dag. Hun gikk bort til far på gården og gav beskjed om at " om noen av barna så mye som beveger tåspissen sin over dørstokken min så knekker jeg nakken på beistet ! "


Willy syntes det ble en morsom historie ut av det, tross alt. " Livet er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det ! "

2 kommentarer:

  1. vet hvem tausa var jeg ja hahahahah

    SvarSlett
  2. hehe, regner med at du skjønte hvem som er malen for tausa ja :)

    SvarSlett