mandag 21. juli 2014

Råd mot sommerplagene

Med sommeren kan det komme små sommerplager.
Men her er noen råd som kanskje kan hjelpe:


Fruktfluer/bananfluer:



Fyll noen skåler med enten eddik eller vann med litt saft i ( saft med sukker ), og en dråpe zalo, fluene blir fristet av det søte men dør når de blir fanget av zaloen.
hvis det er masse fluer, så sørg for at alt av frukt, søtmat, flkeer, matrester er fjernet, vask godt, de kan ha samlet seg ett eller annet sted og laget en fest.

Mygg.



Er du plaget med mygg på soverommet/verandaen, kan du tørke appelsinskall ( enten lufttørke eller på svak varme i ovn ) og ha i en skål.  Det finnes også en eterisk olje som heter citronella som du kan ha noen dråper i en skål med vann for å holde myggen unna.

Solbrent?



Har du blitt solbrent er aloe vera lindrende, fås kjøpt på helsekostbutikker. eller du kan prøve matyoghurt, agurk eller tomat som du skjærer i skiver og smører over der du er solbrent. 
En krem fra Elisabeth arden som heter 8hour cream er det også flere som har god erfaring med, men prøv deg fram hvis du er veldig sensitiv for den kan kanskje bli litt sterk for noen.

Vannblemmer/gnagsår



bruk tynne nylonstrømper i skoene for å forebygge. Hvis du først har fått blemmer er det beste å la dem være, fordi det er lett å få betenelse/infeksjon hvis det blir et sår som det kan komme skitt inni.
Fotbad med grønnsåpe har lindrende effekt, og er også godt for sommertrette føtter




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar