denne oppskriften fant jeg på Helios for flere år siden, og ble forelsket i den.
Det blir kompakte brød som ikke drysser så mye, og grunnen til at det er så sunnt og at du får store muskler av det er i følge min venninde Hjertrud fordi du må ta i litt ekstra med brødkniven når det skal skjæres opp.
Dette brødet er det nesten ikke gjær i, bare fem gram. Derfor må det heve lenge. jeg pleier å la det stå over natta.
Denne gangen ble deigen veldig løs så det var ikke så lett å elte den, så jeg måtte bare helle oppi deigen i formene og ta litt vann på fingrene og forme brødet nedi formen.
Her kommer oppskriften
1 kg 4-korns bakemel
1 kg siktet spelt eller siktet hvete
200 g havregryn, små
2 ss havsalt
10 ss sesamfrø
17-18 dl lunket vann
5 g fersk gjær
ca 200 g siktet spelt eller siktet hvete til utbaking
( jeg brukte litt tørrgjær denne gangen )
Bland alt det tørre, knus gjerne sesamfrøene litt. hvis du bruker fersk gjær løser du opp den i litt av vannet.
Bland alt godt sammen. legg over plast eller lokk og la det heve i minst åtte timer. Ja det er lenge men det blir BEST!
Ha deigen i tre smurte brødformer
sett inn i KALD ovne og sett den på 200 grader ( ikke varmluft )
stek i ca 90 minutter
og BAM ! så har du verdens beste brød !
Søte baker harepus!
SvarSlett